No Spark
Close

No Spark

This is a discussion on No Spark within the Technical forums, part of the Caferacer.net Forums category; I had my 175 running halfway decent, but now I've lost spark. It will occasionally spark, but its very weak (yellow), and it will only ...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: No Spark

  1. #1
    jmt
    jmt is offline
    jmt's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    26

    No Spark

    I had my 175 running halfway decent, but now I've lost spark. It will occasionally spark, but its very weak (yellow), and it will only spark every 5 or 6 turns at best.


  2. #2
    Senior Member UngaWunga's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Raymond, NH, USA.
    Posts
    8,388
    quote:
    I had my 175 running halfway decent, but now I've lost spark. It will occasionally spark, but its very weak (yellow), and it will only spark every 5 or 6 turns at best.
    What do your points look like? Do they spark when the bike kicks over? If they do, you need a new condensor. A little sparking is ok, big juicy sparks = bad.

    Check the point gap, they might not be closing all the way. They need to close to let the coils charge.







  3. #3
    Moderator jbranson's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    , , South Sandwich Islan.
    Posts
    11,267
    Like Rob...I'd put my money on the condensor.

    Or...coil could be dying. Or points...or a connection.

    Ok..hell..it could be anything.

    JohnnyB


  4. Remove Advertisements
    CafeRacer.net
    Advertisements
     

  5. #4
    paced_haste's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    655
    change yer rear tire. that's yer prob'm right dare. spark'll be back in no f--kin toime. shweet.


  6. #5
    jmt
    jmt is offline
    jmt's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    26
    just wondering if the parts off of any other bikes will work, specifically something newer, i want this thing running asap


  7. #6
    FR
    FR is offline
    Senior Member FR's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Essex Jct, VT, USA.
    Posts
    2,595
    most 12 volt or 6 volt coils don't care what they're from, they all work the same. The condensers do have different values, so you do have to match them. Obviously the points need to be the correct ones for the bike, the mounting plate etc.
    FWIW, my guess is your points are shot. If I win, do I get a beer?

    FR


  8. #7
    jmt
    jmt is offline
    jmt's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    26
    How do I diagnose which thing it is? I have a test light.

    I will buy you a beer if you come and fix it. Well actually I'll give my roomate money to go bu you a beer. I've got a yea before I can buy it.


  9. #8
    Moderator joe c's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    , , Turkey.
    Posts
    13,809
    if its a coil, it will probably worsen as it gets hotter. if its a stock plastic wrapped looking honda coil. look for a blob of wax leaing from it at the wire exit point and metal brackets you bolt them down with. when they leak, theyre shot.


    it doesnt sound so much like a coil though. but look for the leaking wax. its a definite sign.

    and if youre going to run stock coils, be sure to have a pair of backups at the track with you at all times. they crap out easily, especially if youre not running the regulators etc...

    jc






  10. #9
    FR
    FR is offline
    Senior Member FR's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Essex Jct, VT, USA.
    Posts
    2,595
    I have no idea how you diagnose that stuff, i look it up in the repair manual and follow their directions. When that doesn't work, I go buy new parts, starting with plugs, points & condenser, then coil, then stator, and then after I've replaced everything in the ignition system, I run a couple more races and the points go bad again, and I get fed up and buy a fully electronic ignition so that I don't have to remember how to fix archaic and expensive sh*t....
    But that's just me.

    FR


  11. #10
    jmt
    jmt is offline
    jmt's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    26
    I'm not racing it.


Page 1 of 2 12 LastLast

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. No Spark
    By RondaDAHonda in forum Project Builds
    Replies: 5
    Last Post: 09-15-2010, 02:33 PM
  2. spark
    By deanbratcher in forum Technical
    Replies: 8
    Last Post: 05-15-2010, 02:47 PM
  3. No spark!
    By borzwazie in forum Technical
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2008, 09:22 AM
  4. Help, no spark
    By shinneh in forum Technical
    Replies: 7
    Last Post: 03-25-2008, 11:51 AM
  5. No spark on my 75 CB550F
    By kine8282` in forum Technical
    Replies: 18
    Last Post: 10-03-2006, 09:34 PM