Cafe Racer Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter #1
just got the new top end on and im breaking her in. the only thing i noticed was a sharp squeek when the bike is idling and when i let off the throttle. the sound is only for a split second and goes away. it scared the bejesus out of me so i shut it off immediately. i made sure that the piston rings where in the correct place and that the piston/cylinder was well lubed. i also made sure to manually move the piston up and down the cylinder before puting the heads back on. there was no scratching noise there so this is why im worried. any ideas? im going to take the heads off and check the piston and cylinder again then retorque the heads on.

cheers
hely

74 Yamaha RD350 cafe
 

·
Registered
Joined
·
5,778 Posts
Hely,
I seen to remember years ago with my brother's RD400 that it made that same kind of noise and it was a leaking head gasket. I think a careful check of the gaskets and a retorquing ought to do it.
Ken

AHRMA 412
Vintage racing - old guys on old bikes
 

·
Registered
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter #4
on the money. i had to recheck the torque on the heads and they were all a little loose. i guess that when i used the extender piece it made the torque wrench read higher than regular. so i put a longer socket on the tw and got them all to 24lbs. sound gone. thanks again guys.

hely

74 Yamaha RD350 cafe
 

·
Premium Member
Joined
·
10,737 Posts
hely,

still interested in the seat? my po box is empty.

talk to me mange!

tex

"dude, my boots feel like they are filled with rain slushies!"
 
1 - 5 of 5 Posts
Top